dijous, 22 d’octubre de 2009

Problemes amb la ‘political class’ de les FAB a La Plana

La Plana 22/10/2009

Com bé sabeu, des de Les Arrels de La Plana, donem suport a les diverses i nombroses Festes Alternatives que es celebren als nostres pobles i viles.

Programar i realitzar unes Festes Alternatives no és gens fàcil, i més, si entra en joc el mon polític i institucional. Un bon exemple són les FAB de Borriol que, per no voler entrar en el joc de l’ajuntament, s’han vist expulsats dels carrers del seu poble.

Això és només un exemple, dur, però nomes un exemple, a la fi i al cap. Malauradament, en tenim molts més: Borriana, Almassora, Nules, Betxí… l’estratègia política pot variar, però la finalitat és sempre la mateixa, acabar amb les nostres Festes Alternatives per haver sigut titllades de perilloses o, fins i tot, alguna cosa pitjor.

A Nules se’ls va amenaçar. Se’ls digué que no feien falta unes festes alternatives i que els denegaven els permisos. Finalment, i fent mil i una peripècies, van aconseguir un carrer amb l’ajuda i pressió d’una penya que es ficà per davant . Sense tarima ni massa mitjans, varen aconseguir fer un concert que va omplir el Carrer Ample.

A Almassora, també trobem diversos exemples. Ja en són dues les Festes Alternatives que s’han fet i, al maig, vàrem veure un fet insòlit. Varen tenir lloc, els dies previs a les festes, uns fets vandàlics (es cremaren cotxes, mobiliari urbà…) i poguérem observar com la premsa escrita, parlava d’aquests esdeveniments com si foren simples protestes antitaurines. I coses com aquestes, sabent que es preparaven unes FAB, no ajuden a la tranquil·litat dels organitzadors, ja que creen un clima de tensió constant.

Però el problema no acaba ací, ja que per a les segones FAB d’Almassora, ens trobàrem amb un altre problema, ja “endèmic” per part dels ajuntaments. No volgueren deixar espais públics, places, carrers o fins i tot racons… per a realitzar unes activitats de les quals tothom se’n podria haver beneficiat.

El fet que una penya o una falla puguen fer el que vulguen, com vulguen i on vulguen i, en canvi, a un col·lectiu de gent del mateix poble se’ls deneguen els permisos i se’ls posen tants inconvenients, creiem que és intolerable.
Açò mateix trobem també a Betxi, on l’assemblea de les FAB s’ha vist obligada a no dir res a l’ajuntament per a evitar “problemes”, i celebrar les festes igualment sense permisos. Tot com sempre, en un ambient d’amenaces i males mirades per part de l’ajuntament.

Un altre desagradable exemple és el cas de Borriana, on el regidor de via pública utilitzava les Festes Alternatives per fer política destructiva contra el seu company. I ara que és ell el regidor, es fan festes gràcies a ell i els seus diners. Els diners del poder i dels corruptes són els que han fet possibles les darreres festes de Borriana.

Nosaltres apostem per unes Festes Alternatives autogestionades, sense cap agressió del capital, sense ajuntaments amb les seves amenaces, sense imposicions.

Unes Festes Alternatives no deurien suposar un problema en una societat “democràtica” i “tolerant”com la nostra. Deurien ser un fet normal als pobles on hi ha gent que opta per no fer les típiques festes de bou,ball i missa.

Des de LES ARRELS DE LA PLANA veiem les FAB de la comarca com un fet positiu per al teixit social. Un exemple de que la unió fa la força i de que tots els col·lectius estan cohesionats amb la finalitat de canviar les coses i fer-se sentir.

Volem donar el nostre suport a la gent de Borriol, Castelló, Borriana, Almassora, Nules, Betxí, Vila-Real i també una empenta a la gent que vol fer unes primeres FAB en a la Vall d’Uixó.

Endavant companyes i companys!! No ens regalaran res, però NOSALTRES


GUANYAREM EL NOSTRE FUTUR!!!

PER UNES FESTES AUTOGESTIONADES I COMBATIVES!!5 comentaris:

 1. fora espanyolistes dels ajuntaments!!! Stop censura

  ResponElimina
 2. Felicitats pel nou mitja!
  En lo que respecta a Borriana, pense que es podria contrastar un poc més l'informació. Lo dels politics com aquell, es opinable. Però dir que les Festes a Borriana se fan gràcies a un regidor i al seu diners, pense que és faltar a la veritat i mensyprear la feina de tot un col.lectiu. L'aportació de l'ajuntament serà (encara no tenim els diners) de 500 euros. La mateixa que s'ha donat a totes les penyes i organitzacions que han fet activitats gratuïtes al poble. Les festes han costat al menys uns 2500 euros els conters del col.lectiu estan a la vostra disposició.

  ResponElimina
 3. I ja de pas siga dit, el logotip de les festes de Borriana q apareix a l'article de "Soc Faber" ja no existeix! FAB com a col.ectiu no existeix, sinó que és el col·lectiu Escletxa
  el que organitza les festes alternatives de Borriana!!

  Va, salut i força companys!

  ResponElimina
 4. Ke manera de mentir. Si kereis rajar a los de Burriana por lo menos a la Kara i diciendo la verdad.

  ResponElimina
 5. M'agrada molt l'article, veig que teniu molta raó. Des de Nules continuarem lluitant per fer unes Festes Alternatives al nostre poble, perque fan molta falta, i fins i tot ens han donat suport des d'EU, criticant a l'Ajuntament per haver-nos intentant censurar.

  Endavant totes les Festes Alternatives, en breu toca fer reunió i fer-nos forts entre tots!

  ResponElimina