dimecres, 21 d’octubre del 2009

La Plana o La Venècia del País Valencià?

La Plana 21/10/2009

"Agua para todos”, Però no tanta!
Aquesta és la "coletilla" que hem pogut escoltar aquests dies després de les intenses pluges torrencials que han arrasat la comarca.

Han sigut unes pluges històriques, d'això no ens queda cap dubte, però molts afectats es pregunten el perquè.

Per què altres cops la gota freda ens ha sorprès de la mateixa manera i no ha passat res i, en canvi, aquesta vegada ha provocat les destrosses que ha provocat? Per què aquestes pluges estacionals ens afecten més uns anys que altres?

La resposta companyes i companys la tenen els ajuntaments. Aquesta gent que “representa” el poble, s’omple les butxaques mentre rius i barrancs acumulen fem, fem i més fem. No volen invertir part dels seus diners en millorar aquests espais després que s’acabe l’estiu i, com que l’aigua no pot anar pel seu camí natural busca, de la mateixa manera que nosaltres, una ruta alternativa per on obrir-se pas. És així com la nostra terra passa de ser La Plana del País Valencià a ser la Venècia del País Valencià. Quina trista comparació...

Molta gent veu ara com, l’ urbanisme que els ha donat de menjar, és el principal responsable de que amples zones de la costa de La Plana, s'inundaren en les primeres hores de les últimes pluges.

Tota aquesta gent es queixa ara d'un fet que temps enrere victorejaven; com és el cas de Moncofa, on fins fa dos dies a les bodes es deia: "Visca els Nuvis" i “Visca els PAIs"...
Lamentablement, però, aquest no és l’únic cas, ja que a Nules, Borriana, Almassora i marjals de Castelló, hem vist com el ciment ha tapat els antics sequiols que portaven l'aigua fins a la mar sense pràcticament cap impediment, impedint que l’aigua circulés amb llibertat.

Progrés. Amb aquesta paraula els polítics disfressen l’especulació, els suborns, falsejar plànols, robar, etc. Amb la intenció d’embutxacar-se uns euros més en arribar fi de mes. I mentrestant, nosaltres què?

Nosaltres, mentrestant, esperem les pluges amb les barques dins de casa, intentant demostrar que hi ha zones i llocs concrets on l’ésser humà no pot viure.

Per molt que els polítics s’encapoten, no per posar més ciment, hi haurà més civilització. Cal mostrar-los que la mare natura sempre s’acaba imposant.

Esperem que els polítics de 3a regional que tenim a la nostra comarca se n’adonen que, més enllà de les seves butxaques, hi ha gent afectada. Gent que s'ha quedat al carrer en una mà al darrere i una altra al davant.

Des de Les Arrels de La Plana els demanem que ajuden aquesta gent. Que es deixen de tanta celebració. Menys festes i menys sopars i més vetllar per la seguretat i el benestar dels seus ciutadans.

Sabem que no podíem evitar que vingueren les pluges. Però sí podíem haver evitat els seus devastadors efectes si tots, tant gent del carrer com polítics, haguérem fet els nostres deures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada